TERMENI ȘI CONDIȚII

Website-ul www.arhivadehaine.ro (“site-ul”) este operat de către S.C. RETROTEXTILA S.R.L., societate înregistrată la Oficiul Comerțului cu numărul J3/1404/2019, CUI: 41119492, cu sediul social în Municipiul Curtea de Argeș, Str. Valea Iașului, Bl. P10, Sc. B, Ap. 18, Cam. 4, Jud. Argeș, România, Capital Social: 200 LEI, cont bancar RO34BACX0000001853547000, deschis la UniCredit Bank, sucursala Piață Presei Libere, e-mail: hello@arhivadehaine.ro, numit în continuare VÂNZĂTORUL.

Utilizarea site-ului ca vizitator, înregistrarea ca utilizator și achiziționarea produselor din gama oferită pe site presupun implicit acceptarea tacită și fără rezerve a acestor termeni și condiții, cu toate consecințele care reies din acestea. Utilizarea site-ului se va face cu scopul de a vizualiza produsele și informațiile despre acestea și despre magazin, precum și de a crea un cont care să servească la achiziționarea produselor dorite. Utilizarea site-ului în alte scopuri decât cele menționate este interzisă.

1. Comanda și confirmarea acesteia

Prin înregistrare/autentificare și lansarea unei Comenzi pe site-ul www.arhivadehaine.ro, Clientul este de acord cu forma de comunicare prin e-mail/internet, prin care Vânzătorul își derulează operațiunile magazinului online.

Dacă Vânzătorul confirmă executarea unei Comenzi, acest lucru va implică o acceptare completă a termenilor acesteia. Primirea și înregistrarea Comenzii de către Vânzător, în prima etapă, se face pe e-mail. Comanda se consideră finalizată atunci când există o confirmare electronică transmisă pe e-mail, care include numărul comenzii, datele de livrare, numărul facturii, valoarea totală a comenzii.

Vânzătorul nu consideră în niciun moment o Comandă neconfirmată ca având valoarea unei Comenzi confirmate. În acest caz, obligația de livrare a Vânzătorului se naște odată cu confirmarea electronică pe e-mail trimisă către Client, care conține informațiile comenzii finalizate, numărul comenzii, datele de livrare, numărul facturii, valoarea totală a comenzii și numărul coletului expediat.

Termenii și condițiile generale de vânzare vor stă la baza relației între Vânzător și Client.

2. Obiectul Comenzii

Obiectul oricărei Comenzi îl constituie produsul / produsele Vânzătorului cu privire la care Clientul și-a exprimat opțiunea de a le cumpără, prin generarea unei Comenzi prin accesarea site-ului www.arhivadehaine.ro, confirmată de către Vânzător. Produsul / produsele are/au caracteristicile menționate de către Vânzător pe site.

Vânzătorul depune eforturi pentru menținerea corectitudinii informațiilor / imaginilor expuse pe site. Cu toate acestea, având în vedere posibile erori cu privire la aceste informații, Vânzătorul precizează că imaginea produselor au caracter informativ, iar produsele livrate pot diferi în nuanțe / culoare sau pot avea mici defecte care nu au fost observate și implicit menționate în descrierea produsului. De asemenea, unele caracteristici ale produselor prezentate pe site pot fi modificate de către Vânzătorul fără preaviz sau pot conține erori de operare.

De asemenea, din considerente legate de spațiu și coerentă structurii informației, uneori descrierile produselor pot fi incompletă, însă Vânzătorul face eforturi de a prezența informațiile cele mai relevante.

3. Prețul

Prețul produselor este acela menționat pe website-ul www.arhivadehaine.ro. Prețul poate fi modificat de către Vânzător, în orice moment, fără preaviz. Modificarea prețului nu se aplică acelor produse ce au fost deja comandate de către Client la un anume preț și care au fost confirmate de către Vânzător la același preț.

Pentru a fi aplicabil, prețul produsului trebuie să fie sincer și serios. Astfel, Vânzătorul atenționează asupra faptului că există cazuri când, că urmare a unor disfuncționalități ale site-ului sau erori, prețul afișat pe site poate să nu fie cel real. În aceste cazuri, Vânzătorul va informa Clientul asupra prețului corect, Clientul având posibilitatea în acest caz, fie să-și mențină comanda, fie să renunțe la acesta, infomând Vânzătorul in acest sens. 

Prețurile afișate pe site sunt exprimate în LEI și includ toate taxele aplicabile.

La prețul afișat al produsului se adaugă costul livrării (cu excepția Comenzilor pentru care Clientul a optat să le ridice din magazinul fizic al Vânzătorului) – cost suportat de către Client sau oferit gratuit de către Vânzător, în urmă campaniilor anunțate vizibil pe site pe perioada limitată – rezultând astfel prețul final al comenzii Clientului.

Vânzătorul emite factura electronică în care sunt enumerate produsele comandate, prețurile acestora și costul de livrare. Cu acceptarea acestor Termeni și Condiții de utilizare a site-ului, Clientul își exprimă acordul să primească facturi prin email și/sau prin contul deschis prin intermedul site-ului www.arhivadehaine.ro.

Vânzătorul nu păstrează informații despre cardurile de credit și de debit și conturile de plată personale ale clienților. În scopul efectuării acțiunilor de plată, Vânzătorul furnizează date către Netopia Payments, aplicând termenii și condițiile furizorului (accesibile la adresa de internet https://netopia-payments.com). Fiecare Client trebuie să le accepte aceste  termene și condiții atunci când efectuează o plată.

4. Contractul de vânzare-cumpărare

Contractul de vânzare-cumpărare la distanță între Vânzător și Client, se consideră încheiat în momentul confirmării comenzii concrete de către Vânzător. La efectuarea comenzii, Clientul primește confirmarea acesteia prin e-mail. Înainte de expedierea produselor comandate, Vânzătorul are dreptul să contacteze clientul la numărul de telefon indicat, în privința precizării detaliilor comenzii și/sau livrării. 

Vânzătorul nu răspunde pentru nelivrarea comenzii în cazurile în care Clientul a indicat date personale false, incomplete și/sau inexacte, inclusiv când a menționat adresa sau numărul de telefon incomplete, inexacte sau fictive. 

Clientul are obligația să păstreze confidențialitatea numelui de utilizator și parola pe care le-a ales atunci când a creat contul pe site-ul www.arhivadehaine.ro. Orice comandă trimisă prin magazinul online, respectiv prin accesarea site-ului www.arhivadehaine.ro, va fi considerată valabilă de către Vânzător dacă au fost folosite numele de utilizator și parolă pe care aplicația le consideră valabile, indiferent dacă acestea au fost folosite de către altă persoană, diferită de titular.  

În cazul în care Clientul dorește să restituie o parte dintre articolele achiziționate, cheltuielile privind serviciul de curierat sunt pe seama Clientului.

În cazul cererii din partea Clientului de restituire a sumei facturate, societatea îi va restitui suma datorată exceptând costurile transportului aferent returnării produselor achiziționate.

 

5. Metode de livrare și plată

5.1. Livrarea sau ridicarea Comenzii din magazinul fizic al Vânzătorului

5.1.1. În cazul în care Clientul optează pentru livrarea prin curier, Comanda va fi expediată printr-o firma de curierat.

Livrarea este gratuită pentru comenzile online cu valoare de minimum 200 RON (valoarea finală a comenzii, după aplicarea eventualelor discounturi) însă, dacă se optează pentru plata cu numerar la livrare, se aplică o taxa de ramburs în valoare de 5 RON.

Pentru comenzi având valoare mai mică de 200 RON, costul de livrare este de 20 RON. Dacă se optează pentru plata cu numerar la livrare, atunci se mai adaugă o taxa de ramburs în valoare de 5 RON.

Clientul trebuie să țină cont de faptul că firma de curierat rapid livrează coletele conținând produsele comandate între orele 09:00 și 17:00. De aceea, Clientul trebuie să indice o adresa de livrare unde să poată fi găsit in acest interval de timp.

În cazul în care Clientul nu se află la adresa de livrare în momentul livrării, agentul de curierat va reveni a două zi la adresa indicată, cu sau fără contactare telefonică în acest sens.

De regulă, Clientul are la dispoziție un interval pentru a conveni cu firma de curierat rapid asupra unei alte zi pentru livrare. Dacă acest lucru nu se realizează, agentul de curierat rapid returnează coletul Vânzătorului. Dacă Clientul nu se află la adresa de livrare și agentul de curierat rapid nu poate lasă nicio înștiințare, acesta va putea încerca livrarea și în următoarea zi lucrătoare. Dacă livrarea eșuează și a două oară, firma de curierat rapid returnează coletul Vânzătorului.

Firma de curierat rapid își păstrează dreptul de a majoră costul livrării pentru acele zone sau localități ce sunt în afara ariei sale de livrare, Clientul fiind informat cu privire la acest aspect la momentul confirmării comenzii de către firma de curierat.

Vânzătorul se dezice de riscurile și responsabilitățile asociate produselor comandate, în momentul predării acestora către Client.  

Vânzătorul vaasigura ambalarea corespunzătoare a bunurilor și va asigura transmiterea documentelor însoțitoare către Client.

Vânzătorul va efectua livrarea produselor doar pe teritoriul României. Dreptul de proprietate asupra produselor va fi transferat Clientului doar în momentul efectuării plății.

Livrarea produselor către Client se va face, de regulă, în decurs de 1-3 zile lucrătoare de la data confirmării comenzii pe e-mail, de către Vânzător.

Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica sau schimba prevederile cu privire la metodele de livrare a produselor, respectiv cu privire la cuantumul taxelor de livrare, în mod unilateral, la propria discreție, dar nu înainte de a anunța Clienții cu privire la acest aspect, cu minimum 2 zile înainte de intrarea în vigoare a oricărei modificări în acest sens.

5.1.2. În cazul în care Clientul optează pentru ridicarea Comenzii din magazin, acesta trebuie să se prezinte în magazinul fizic al Vânzătorului în maximum 2 zile de la efectuarea comenzii pe site. În caz contrar, comanda va fi anulată.

În cazul ridicării Comenzii din magazin, nu se va adaugă cost de transport sau taxa de ramburs.

Comanda trebuie ridicată din magazinul fizic al Vânzătorului, adresa fiind: Arhivă de Haine, Calea Moșilor 35, sector 3, București.

5.2. Metoda de plată

Plata se poate face după cum urmează:

a. În numerar, prin plata la curier, contractând serciviului ramburs. Plata produsului se face după preluarea coletului de către Client. Plata se va face direct către firma de curierat pe baza de chitanță. Vânzătorul atenționează Clienții că în cazul livrării prin curier, acesta nu este autorizat de către Vânzător să permită Clientului deschiderea coletelor înainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnării de livrare și achitării contravalorii acestora.

În acest caz, se aplică și o taxa de ramburs în valoare de 5 RON

b. Cu cardul bancar, direct pe site, în momentul finalizării Comenzii și înainte că produsele să fie expediate / ridicare din magazin. Clientul va fi redirecționat către un server de plată furnizat și certificat de MobilPay, unde va completă informațiile referitoare la plată. În urmă verificării informațiilor furnizate de către Client, prețul de achiziție va fi retras din contul bancar al acestuia, în condiții de siguranță deplină.

Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele Visa și Mastercard, dacă au cod CVC2/CVV2.

CVC2/CVV2 este codul de securitate al cardului, format din 3 cifre, regăsit pe spatele cardului, pe banda de semnătură. El este numit CVC (Card Verification Code) de către Mastercard și CVV (Card Verification Value) de către VISA.

Pentru finalizarea corectă a plății, trebuie furnizat numărul de pe față cardului (toate cifrele din cele patru grupe, fără spații), data de expirare și codul de securitate CVC/CVV.

Indiferent de valuta contului Clientului, tranzacțiile se efectuează în LEI, la cursul de schimb valutar al băncii Clientului.

6. Politica de returnare

Conform Ordonanței de urgență nr. 34/2014, Clientul are dreptul să returneze produsul comandat, în termen de 14 zile. Perioada de returnare expiră după 14 zile de la ziua în care Clientul intră în posesia fizică a produselor comandate. În cazul în care clientul optează pentru ridicarea comenzii din magazin, acesta trebuie să ridice comanda în maximum 2 zile de la efectuarea ei pe site. În caz contrar, comanda va fi anulată.

Pentru a se respecta termenul-limită de returnare, este suficient să se trimită comunicarea privind exercitarea dreptului de retur înainte de expirarea perioadei de returnare.

Clientul trebuie să informeze Vânzătorul cu privire la decizia sa de a retrage de la cumpărarea / păstrarea produsului completând Formularul de retur.

Odată completat, se apasă butonul TRIMITE iar Formularul de retur va fi trimis automat Vânzătorului. Clientul va primi și el pe e-mail o confirmarea de trimitere a cererii de returnare.

Coletele trebuie trimise la adresa: Arhiva de Haine – Calea Moșilor, Nr 35, sector 3, București

În caz de returnare, Vânzătorul va rambursa sumă primită de la Client, excluzând costurile livrării  (acestea incluzând și taxa de ramburs, în cazul plății cu numerar la livrare), în termen de 14 zile de la data la care Vânzătorul primește înapoi produsele. Produsele trebuie să fie împachetate în ambalajul lor original, cu eticheta atașată de produs și în starea în care au fost expediate.

Vânzătorul va efectua această rambursare prin virament bancar. Clientului nu i se vor percepe comisioane că urmare a unei astfel de rambursări.

Clientul va suporta costul direct al returnării produselor, perceput de către firma de curierat, conform legislației în vigoare.

Vânzătorul își rezervă dreptul de a nu accepta primirea coletelor returnate fără trimiterea, de către Client, a Formularului de retur, în prealabil.

CUM CUMPĂR

Selectarea produselor dorite

În momentul în care ai găsit un produs pe care dorești să îl achiziționezi, apeși pe butonul Adaugă în coș. După ce ai adăugat în coș toate produsele pe care le dorești, poți vizualiza pagină Coșului de cumpărături. Aici vei regasi lista de produse pe care le-ai adăugat în coș și vei putea renunța la unul, mai multe sau la toate produsele adăugate inițial.

Pentru a te întoarce din nou la site și a adaugă alte produse în coș, apasă pe butonul Continuă cumpărăturile.

Finalizarea comenzii

Pentru a plasa comanda, trebuie să te asiguri că ești de accord cu Termenii și Condițiile site-ului și apoi să apeși pe butonul Plasează comanda.

Informații pentru livrare

Ți se va solicita să alegi metoda de livrare, căreia îi pot fi asociate anumite costuri de transport. Vei putea vizualiza valoarea costurilor de livrare înainte de finalizarea comenzii.

În cazul în care informațiile de facturare sunt diferite de informațiile pentru livrare, bifează că Dorești livrare la o altă adresă.

Dacă ești din București, ai și opțiunea de a ridica produsele direct din magazinul nostru fizic: Arhivă de Haine – Calea Moșilor 35, sector 3, București, fără cost de transport.

Plata

Plata de poate face cu cardul bancar, direct pe site, sau cu numerar, la livrare.

Pentru realizarea plății cu cardul bancar, vei fi redirecționat către un server de plata furnizat și certificat de MobilPay, unde vei completă informațiile referitoare la plată. În urmă verificării informațiilor furnizate de tine, prețul de achiziție va fi retras din contul tău bancar în condiții de siguranță deplină și vei primi un e-mail de confirmare.

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Confidențialitatea datelor este extrem de importantă pentru S.C. Retrotextila S.R.L. și site-ul pe care îl administrează – www.arhivadehaine.ro – și ne dorim să fim cât mai transparenți și deschiși în privința prelucrării datelor cu caracter personal. Politica descrie motivele și modul în care colectăm și utilizăm datele cu caracter personal în calitate de operator și oferă informații referitoare la drepturile individuale.

La nivelul Uniunii Europene a fost adoptat Regulamentul UE 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și liberă circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (GDPR), în vigoare începând cu dată de 25 mai 2018. Acesta stabilește cadrul legal, unitar la nivelul Uniunii Europene privind modul în care operatorii de date cu caracter personal pot să prelucreze aceste date. Regulamentul consolidează drepturile persoanelor vizate în contextul evoluției tehnologiei și a multiplelor posibitiati de prelucrare a datelor cu caracter personal prin mijloace fizice și prin mijloace electronice.

 1. Cine suntem?

S.C. Retrotextila S.R.L. sau ”Noi ” („nouă” sau „al nostru” ) este persoană juridică română cu sediul în Municipiul Curtea de Argeș, Str. Valea Iașului, Bl. P10, Sc.B, Ap.18, Cam. 4, Jud. Argeș, România, având Cod Unic de Înregistrare (CUI) nr. 41119492, societate înregistrata la Oficiul Comerțului cu numărul J3/1404/2019. Adresa site-ului web este www.arhivadehaine.ro.

 1. Ce date personale colectăm, care sunt persoanele vizate și de ce le colectăm?

Datele cu caracter personal reprezintă toate informațiile referitoare la persoanele în viață identificate sau care pot fi identificate. Când ne referim la „dvs.” „tu” sau „ale tale/dvs.” în prezenta politică, ne referim la persoana care este subiect al prelucrării datelor cu caracter personal.

S.C. Retrotextila S.R.L., prin intermediul site-ului www.arhivadehaine.ro, prelucrează datele cu caracter personal în diferite scopuri, iar mijloacele de colectare, temeiul legal de prelucrare, utilizare, divulgare și perioadele de păstrare pentru fiecare scop pot diferi.

Noi colectăm datele personale care îi privesc pe clienții, colaboratorii și partenerii S.C. Retrotextila S.R.L. în scopul desfășurării activității noastre. S.C. Retrotextila S.R.L. încheie acorduri contractuale cu diverși clienți și parteneri, că de exemplu furnizori de produse și servicii, situație în care trebuie să prelucrăm datele cu caracter personal în scopul furnizării serviciilor noastre. Cu această ocazie, le solicităm clienților, colaboratorilor și partenerilor noștri să furnizeze doar informațiile necesare pentru îndeplinirea obligațiilor contractuale asumate.

 1. Categoriile de date cu caracter personal pe care le prelucrăm:

3.1. Pentru înregistrarea unui client nou/potențial client

Crearea unui cont de client în magazinul online (pe site-ul www.arhivadehaine.ro) se poate realiza furnizând următoarele date personale: nume, prenume, e-mail, parolă.

Crearea unui cont îți permite să accesezi datele pe care ni le-ai furnizat, inclusiv istoricul cumpărăturilor, uzând de unele drepturi legate de procesare a datelor. Furnizarea datelor personale pentru acest scop nu este obligatorie, dar este necesară pentru a respect contractul de vânzare-cumpărare stabilit între tine și S.C. Retrotextila S.R.L. care se perfectează odată ce accepți Termenii și Condițiile publicate pe site-ul www.arhivadehaine.ro.

3.2. Pentru conectarea clientului existent la contul propriu

Conectarea în contul de client se realizează prin inserarea e-mail-ului și a parolei, în secțiunile de pe site-ul nostru predefinite în acest sens. Te informăm că stocăm și utilizăm aceste date pentru a te identifica în mod corect în baza noastră de date și pentru a-ți putea oferi corespunzător serviciile noastre în magazinul online.

3.3. Pentru efectuarea de cumpărături în magazinul online

Cumpărăturile se pot efectua pe site-ul magazinului online www.arhivadehaine.ro, după ce sunt acceptate în mod expres și prealabil Termenii și Condițiile magazinului online. 

Pentru comenzile online vom prelucra următoarele date: nume și prenume, număr de telefon, e-mail, adresa de livrare completă, adresa de facturare, precum și informații care ne sunt necesare administrării comenzii: metodă de livrare, metodă de plată, inclusiv date cu privire la comanda plasată (precum: produsul dorit / produsele dorite, dimensiuni în cazul produselor personalizate).

 3.4. Pentru efectuarea plății cumpărăturilor / restituirea plății în caz de retur de produs / anulare comandă

Detaliile cardului pe care îl folosești pentru plata cumpărăturilor din magazinul online www.arhivadehaine.ro nu vor fi accesibile și nici nu vor fi stocate de către societate, ci doar de către entitatea prin intermediul căreia se efectuează plata (Netopia Payments). Doar în caz de retur al produsului ori anulare / retragere din contract vom prelucra datele tale bancare affiliate.

Societatea noastră prelucrează doar următoarele date personale pentru a putea identifica în mod corect comandă: nume, prenume, ID comandă, data inițierii și a finalizării tranzacției, ID tranzacție, status plată, suma tranzacționată și, în caz de retururi sau anulări / retrageri din contract: nume banca și IBAN–ul necesare pentru restituirea sumei achitate. În această ultima situație, contul IBAN va fi solicitat numai după ce ne vei informa despre returnarea produselor achiziționate.

3.5. Pentru livrarea produselor către clienți

Livrarea se va face prin persoane împuternicite, respectiv prin GLS Romania, iar datele personale prelucrate în acest scop sunt: nume, prenume, adresa completă de livrare, număr de telefon.

3.6. Pentru asistență și consultanță personalizată

Atunci când soliciți suportul nostru la numărul de telefon 0723.777.347 sau prin transmiterea de e-mail-uri pe adresa hello@arhivadehaine.ro referitor la contul de client, respectiv pentru primirea consultanței specializate cu privire la comenzile pe care le plasezi în magazinul online, identificarea va avea loc prin confirmarea următoarelor date personale: nume, prenume, adresa de e-mail, ID comandă. Aceleași date le vom prelucra și în vederea soluționării potențialelor reclamații.

Prelucrarea acestor date este necesară pentru executarea unui contract la care tu, în calitate de client sau persoană vizată, ești parte sau pentru a face demersurile necesare deschiderii unui cont, la cererea ta, înainte de încheierea unui contract. De asemenea, după deschiderea contului în magazinul online sau după realizarea unei cumpărături pe site-ul nostru, prelucrarea este necesară pentru executarea unui contract.

Pot există și anumite situații în care o parte din prelucrări vor avea loc în temeiul consimtamântului dat de tine, cum sunt cele legate de newsletter. De asemenea, prelucarea datelor tale cu caracter personal se poate realiza și pentru îndeplinirea de către S.C. Retrotextila S.R.La unor obligații legale sau a unor obligații care decurg din dispozițiile instituțiilor / autorităților publice.

Te informăm că procesul de colectare a datelor cu caracter personal este realizat cu respectarea principiilor legalității, transparenței și corectitudinii, în trei moduri specifice:

 • când navigezi pe site-ul arhivadehaine.ro, este posibil să fie furnizate: broswerul de pe care ne-ați vizitat, adresa de IP a calculatorului tău, datele protocolului https;
 • prin crearea unui cont de client în secțiunea existentă pe site și conectarea ulterioară la acest cont de client sau prin transmiterea de e-mail-uri, inclusiv în procesul plasării de comenzi sau cereri de ofertă pentru produsele noastre ori când soliciți informații despre acestea;
 • când ne contactezi în mod direct prin telefon, pentru consultanță personalizată sau alte solicitări / reclamații.
 1. Scopurile generale pentru care colectăm și utilizăm datele cu caracter personal.

Aceste date personale vor fi utilizate în scop contractual, pentru transmiterea de informații comerciale, confirmări privind înregistrarea / livrarea comenzilor, situații financiare în legătură cu raporturile contractuale (facturi scadente / diferențe de plată), inclusiv pentru completarea datelor privind expediția produselor înscrise pe facturile emise de societate etc. Astfel de scopuri au în vedere:

 • cereri de oferte / comenzi: utilizăm datele tale personale pentru a finaliza și administra cererile / comenzile tale;
 • serviciul clienți: utilizăm datele tale personale pentru a-ti oferi suport, pentru a soluționa și a-ți răspunde în timp util la întrebari, reclamații sau solicitări, în funcție de canalul de comunicare prin care alegi să ne contactezi;
 • alte comunicări: vor există situații în care vom lua legătură prin e-mail, poștă, telefon sau SMS, în funcție de datele de contact pe care le transmiți și mijloacele de comunicare pe care le utilizăm la un moment dat. Ar putea exista o serie de motive pentru aceste comunicări: pentru a te notifica în legătură cu o comandă, pentru a te informa când un produs a reapărut în stoc, când avem perioade de reduceri etc.
 • motive de natură juridică: în anumite situații va trebui să utilizăm datele personale furnizate pentru a soluționa disputele juridice sau reclamațiile, în măsură în care acest lucru este prevăzut de lege.
 1. Prelucrări în scop de marketing
 • Atunci când bifezi opțiunea “Abonare la Newsletter” care va fi publicată pe site-ul nostru (de ex. pe pagină principala sau după crearea contului), noi îți vom trimite informații comerciale despre produsele oferite spre vânzare, pe adresa de e-mail furnizată de tine;
 • Dacă te vei abona la newsletter folosind o fereastră de tip pop-up care apare în pagină principala din site-ul ro, noi îți vom trimite informații comerciale despre produsele oferite spre vânzare, pe adresa de e-mail furnizată de tine.

În ambele cazuri putem, de asemenea, să colectăm și să prelucrăm anumite informații cu privire la comportamentul tău în timpul vizitării site-ului nostru www.arhivadehaine.ro pentru a-ți personaliza experiență online și pentru a-ți putea pune la dispoziție oferte adaptate nevoilor tale. Mai multe detalii în acest sens îți oferim în secțiunea Cookies, conform Politicii de cookies.

Îți aducem la cunoștință faptul că temeiul legal al prelucrării datelor cu caracter personal în scopuri de marketing, primire newslettere (care se efectuează prin abonare și, respectiv, prelucrarea adresei tale de e-mail), lansări de produse, oferte în scop de fidelizare și altele asemenea este conferit de consimțământul tău prealabil oricărei comunicări, expres, voluntar, liber și exprimat în cunoștință de cauza din partea ta. Consimțământul pentru aceste operațiuni se consideră acordat prin bifarea corespunzătoare a câmpurilor dedicate acestui scop și marcate în mod corespunzător pe pagină noastră de internet și în magazinul online și poate fi retras în orice moment, prin transmiterea unui e-mail clar și concis la adresa hello@arhivadehane.ro sau dând click pe linkul Dezabonare”, pe care îl trimitem în fiecare e-mail cu informații comerciale. Retragerea adresei de email nu afectează în vreun fel corectitudinea procesării datelor în perioada anterioară dezabonarii.

Nu prelucrăm în alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protecția datelor cu caracter personal în categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim să prelucrăm date ale minorilor care nu au împlinit vârstă de 16 ani.

Te informăm asupra faptului că, dacă vom utiliza mijloace automate pentru a prelucra date cu caracter personal care produc efecte juridice sau te afectează într-un mod substanțial, vom implementa și măsuri adecvate pentru a-ți proteja drepturile și libertățile.

Când utilizezi și accesezi pagină noastră de internet, vom plasa un anumit număr de fișiere cookie în browser-ul tău web. Folosim cookies în următoarele scopuri:

 • pentru ca web site-ul nostru să funcționeze corespunzător și să răspundă cerințelor de accesare ale utilizatorilor;
 • pentru furnizarea statisticilor care ne sunt necesare în vederea îmbunătățirii functionalitatilor și a conținutului paginii noastre de internet.

Mai multe informații despre politică noastră de cookies se regăsesc în secțiunea dedicată acesteiea, pe site-ul nostru www.arhivadehaine.ro.

 1. Cu cine partajăm datele cu caracter personal?

Datele tale sunt utilizate de S.C Retrotextila S.R.L. Nu transmitem, nu vindem și nu cedăm terților datele tale în scopuri de marketing. Datele transmise unor terți sunt utilizate numai pentru a-ți oferi serviciile noastre sau pentru a ne îndeplini obligații legale (de exemplu cele de raportare financiară și fiscală, investigarea unor fapte de către autorități).

Cu titlu de exemplu, putem comunica datele cu caracter personal companiilor care ne oferă suport în desfășurarea activității noastre (de ex. furnizorii de servicii de curierat), furnizorilor de servicii profesionale (de ex. servicii de contabilitate, avocați, instituțiilor de credit pentru realizarea plăților).

 1. Unde se stochează datele?

Datele cu caracter personal procesate de către S.C Retrotextila S.R.L. sunt stocate și arhivate pe serverele din România, în condiții de securitate asigurate de furnizorul de servicii de găzduire. În cazul în care este necesară transmiterea datelor cu caracter personal în alte țări din Spațiul Economic European (SEE) sau în afară acestuia, ne vom asigura că prelucrarea se va realiza în conformitate cu legislația în vigoare, fiind în siguranță și permanent monitorizate.

În situația puțin probabilă a transferurilor de date în afară SEE, S.C. Retrotextila S.R.L.va utiliza clauzele contractuale standard că garanții pentru țările care duc lipsa de o decizie privind caracterul adecvat al protecției din partea Comisiei Europene.

 1. Cât timp se păstrează datele?

Vom stoca datele personale atâta timp cât este necesar și în concordanță cu reglementările aplicabile domeniului nostru de activitate, pentru a îndeplini scopul pentru care acestea sunt colectate și prelucrate. Intervalul pentru care păstrăm datele personale variază în funcție de normele aplicabile în fiecare caz în parte. Avem dreptul și datoria de a stoca o serie de informații și date, inclusiv date cu caracter personal, cu luarea în considerare și a obligațiilor stabilite prin reglementări specifice.

 1. Drepturile tale în privința datelor cu caracter personal

A. Dreptul la acces

Persoana vizată are dreptul de a solicită societății S.C. Rettotextila S.R.L. informații cu privire la datele cu caracter personal pe care le prelucrează despre aceasta.

B. Dreptul la portabilitate

Ai dreptul de a primi datele cu caracter personal care te privesc și pe care ni le-ai transmis într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat, și ai dreptul de a solicita transmiterea acestor date altui operator, fără obstacole din partea noastră, în cazul în care:

 1. prelucrarea se bazează pe consimțământ, în temeiul art. 6 alin. (1) lit. (a) sau al art. 9 alin. (2) lit. (a) din GDPR, sau pe un contract, în temeiul art. 6 alin. (1) lit. (b) din GDPR;
 2. prelucrarea este efectuată prin mijloace automate.

 C. Dreptul la rectificare

Ai dreptul de a solicita rectificarea datelor tale cu caracter personal, dacă acestea sunt incorecte, inclusiv dreptul de a completa datele cu caracter personal incomplete.

D. Dreptul la ștergerea datelor

Ai dreptul de a solicita oricând ștergerea datelor tale cu caracter personal prelucrate de S.C. Retrotextila S.R.L. când (1) datele nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor, (2) ți-ai retras consimțământul și nu există un alt temei pentru prelucrare, (3) te opui prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze în ceea ce privește prelucrarea sau (4) datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal, ai dreptul de a obține ștergerea datelor care te privesc.

E. Dreptul de restricționare a prelucrării

Ai dreptul de a solicita ca S.C. Retrotextila S.R.L. să restricționeze procesul de prelucrare a datelor sale cu caracter personal, în următoarele situații:

 1. Te-ai opus prelucrării în conformitate cu art. 21 alin. (1) din GDPR, pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale S.C Retrotextila S.R.L. prevalează asupra drepturilor tale;
 2. Contești exactitatea datelor, pentru o perioada care permite verificarea exactității acestora. S.C. Retrotextila S.R.L. trebuie să restricționeze orice prelucrare a acestor date până la verificarea corectitudinii datelor cu caracter personal;

Dacă prelucrarea este ilegală, poți să te opui ștergerii datelor cu caracter personal și să soliciți restricționarea utilizării datelor tale cu caracter personal;

 • Dacă S.C. Retrotextila S.R.L. nu mai are nevoie de datele tale cu caracter personal, dar soliciți păstrarea lor doar pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanța;

F. Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată

Ai dreptul de a nu face obiectul unei decizii careevaluează aspecte personale referitoare la tine, care se bazează exclusiv pe prelucrarea automată și care produce efecte juridice care te privesc sau te afectează în mod similar într-o măsură semnificativă, cum ar fi performanță la locul de muncă. Acest drept nu poate fi invocat în cazul în care decizia:

 • Este necesară pentru executarea unui contract între tine și S.C Retrotextila S.R.L.;
 • Este autorizată prin dreptul Uniunii sau dreptul intern care se aplică operatorului și care prevede, de asemenea, măsuri corespunzătoare pentru protejarea drepturilor, libertăților și intereselor tale legitime;

sau

Are la baza consimțământul tău explicit.

G. Dreptul de retragere a consimțământului

În situația în care prelucrarea se bazează pe consimțământ, îți poți retrage consimțământul în orice moment printr-o cerere expresă. Dacă îți retragi consimțământul, acesta va intră în vigoare numai de la dată retragerii. Această situație se aplică, de regulă, în cazul marketingului direct. În cazul în care nu mai dorești să primești newsletter-uri despre activitatea și evenimentele S.C. Retrotextila S.R.L. sau magazinul online www.arhivadehaine.ro, te poți dezabona urmând instrucțiunile din fiecare e-mail prin care comunicăm cu tine.

H. Dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere

Dacă ești de părere că S.C. Retrotextila S.R.L. îți prelucrează datele cu caracter personal într-un mod incorect, ne poți contacta. De asemenea, ai dreptul de a adresa o plângere la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, contact: Bld. Gral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, sector 1, cod poștal 010336, http://www.dataprotection.ro/.

Informațiile noastre de contact

S.C. Retrotextila S.R.L., cu sediul social în Municipiul Curtea de Argeș, Str. Valea Iașului, Bl. P10, Sc. B, Ap.18, Cam. 4, Jud. Argeș, România, înregistrata la Oficiul Comerțului cu numărul J3/1404/2019, CUI: 41119492, e-mail: hello@arhivadehaine.ro.

Prezența politică și informare poate face obiectul unor modificări ulterioare. Toate actualizările și modificările prezenței informări sunt valabile de la dată aducerii la cunoștință, care se va realiza prin publicare pe website-ul www.arhivadehaine.ro.

POLITICA DE UTILIZARE COOKIES

S.C. Retrotexila S.R.L folosește cookies pentru pagina de internet www.arhivadehaine.ro.

Accesând pagină noastră de internet, ești de acord cu utilizarea cookie-urilor. Politică noastră de utilizare cookies explică ce sunt acestea și cum utilizăm noi cookie-urile paginii de internet.

Fișierele de tip cookie sunt mici fișiere text transmise de către serverul unui site web către un navigator/browser web (de ex. Chrome, IE, Firefox, Opera), memorie RAM sau unitate de hard disk, în momentul accesării inițiale a website-ului și apoi stocate pe echimpamentul utilizatorului. Cookie‐ul este un fișier complet “pasiv” (nu conține programe software, viruși sau spyware și nu poate accesa alte informații de pe harddisk‐ul utilizatorului). Fișierele au un format simplu, de tipul “Parametru: Valoare”. Durata lor de viață este predeterminată, unele expiră la închiderea sesiunii (a browserului), iar altele având persistența mai îndelungată (de ordinul zecilor de zile).

Când navighezi pe website-ul www.arhivadehaine.ro, se generează în mod automat informații despre vizita ta pe site. Aceste informații includ adresa IP, browser-ul utilizat, momentul accesării, pagină sau documentul accesat și alte informații tehnice. Astfel, vom plasa un anumit număr de fișiere cookie în browser-ul tău web. Folosim cookies în următoarele scopuri:

 • pentru ca web site-ul nostru să funcționeze corespunzător și să răspundă cerințelor de accesare ale utilizatorilor;
 • pentru furnizarea statisticilor care ne sunt necesare în vederea îmbunătățirii functionalitatilor și a conținutului paginii noastre de internet.

Cookie-urile sunt stocate de către server-ul nostru care măsoară eficiența website-ului. Activarea acestor fișiere cookies nu este strict necesară pentru funcționarea website-ului dar îți poate oferi o experiență de navigare mai bună. Poți șterge sau bloca cookie-urile, dar acest lucru ar împiedică bună funcționare a website-ului. Informațiile furnizate de cookie-urile utilizate de noi nu sunt folosite pentru a te identifica personal, iar datele pe care le colectăm prin intermediul lor sunt pe deplin sub controlul nostru. Aceste cookies nu sunt folosite în alte scopuri decât cele descrise aici.

Website-ul www.arhivadehaine.ro este restrictiv în privința utilizării cookie‐urilor, acestea fiind reduse la strictul necesar. Astfel, noi utilizăm:

 • Cookies esențiale, necesare pentru navigarea pe pagină noastră de internet și care permit utilizarea aplicațiilor încorporate în website. Aceste cookies nu colectează informații despre utilizator în baza cărora acesta să poată fi identificat. Fără aceste cookies, anumite funcționalități ale website-ului devin indisponibile.
 • Cookies de sesiune, care sunt stocate într-o memorie temporară pâna când browser-ul de internet este închis; toate informațiile stocate sunt șterse atunci când sesiunea de navigare este încheiată.
 • Cookies de analiză, în unele cazuri, acestea permițând analizarea modului în care interacționează utilizatorii cu website-ul nostru, respectiv care sunt paginile cele mai vizitate, care sunt articolele sau informațiile cele mai citite etc. Aceste cookies sunt folosite doar în scopuri de analiză statistică în vederea îmbunătățirii conținutului website-ului. Acest tip de cookies vor fi valabile un an.

Website-ul www.arhivadehaine.ro utilizează cookies de sesiune și pentru livrarea imaginilor către vizitatori și nu utilizează cookies pentru trasarea opțiunilor de navigare, înregistrarea căutărilor efectuate sau a altor elemente cu potențial intruziv. În general, cookie-urile folosite sunt în legătură cu Google Analytics, serverele pe care este găzduit domeniul de internet, cookie-uri privind rețelele de socializare Facebook, Instagram, Pinterest și, uneori, cookies de la terțe părți (de ex. Youtube, Mailchimp).

De asemenea, colectăm datele arătate în formularul de contact, dar și adresa IP a vizitatorului și șirul agenților-utilizator din navigator pentru a ne ajuta la detectarea spam-ului. Pentru a facilita comunicarea cu tine, fie ne contactezi prin intermediul formularului de contact, fie te contactăm noi prin transmiterea de newsletter-uri după ce, în prealabil, ne-ai comunicat adresa ta de e-mail și ți-ai dat acordul de a primi în acest mod informații despre noi și evenimentele noastre.

În general, browserele sunt setate implicit să accepte cookies, oferind însă posibilitatea modificării acestei opțiuni, de obicei în cadrul grupului de setări de confidențialitate (“privacy”). Poți șterge toate fișierele cookie care sunt deja pe computerul tău și poți parametriza browser-ul pentru a împiedică stocarea acestora. Totuși, dacă faci acest lucru, va trebui să ajustezi manual anumite preferințe de fiecare dată când vizitezi un website, iar unele funcționalități și servicii s-ar putea să nu funcționeze corespunzător.

Există și posibilitatea acceptării sau blocării cookie-urilor în mod selectiv, pentru anumite website-uri/domenii. Dezactivarea sau refuzul de a primi cookies pot face navigarea mai greoaie, anumite site‐uri devenind chiar impracticabile, în unele cazuri.